+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

KAMINI PO MJERI

ZUZIA ECO/DECO kaminsko ložište | Kamini KOP

Ugradbeno ložište ZUZIA ECO/DECO

1.599,41 (12.050,75 kn)

Zuzia ECO/DECO ložišta od lijevanog željeza s prostranom komorom za izgaranje, dodatno su opremljeni gustim rasporedom radijatora.

Zahvaljujući ovom rješenju, površina prijenosa topline u prostoriju je znatno veća, no to povećava masu samog uređaja.

“DECO” verzija daje kaminu veće staklo i elegantniju ručku i okvir.

Dostupno uz narudžbu

DETALJI PROIZVODA

ZUZIA ECO/DECO su ulošci od lijevanog željeza s prostranom komorom za izgaranje. Umetak ima sustav naknadnog izgaranja, koji zajedno s ostalim tehničkim rješenjima ima vrlo dobru učinkovitost izgaranja, što čini da ložište udovoljava strožim zahtjevima ekološkog dizajna.

ZUZIA ECO/DECO ložišta od lijevanog željeza s prostranom komorom za izgaranje, dodatno su opremljeni gustim rasporedom radijatora. Zahvaljujući ovom rješenju, površina prijenosa topline u prostoriju je znatno veća, no to povećava masu samog uređaja.

 

Sigurnost na najvišoj razini

Lijevano željezo ispred umetka opremljeno je staklom od keramike otpornim na temperature do 800 ° C. Staklo je certificirano za kvalitetu i sigurnost.

Dekorativno staklo ne samo da izgleda elegantno i moderno, već prije svega upotreba ovog rješenjaje da optički povećava prednji dio umetka i ističe viziju požara. Okvir vrata izrađen je zatvorenog profila, što ih čini stabilnim i otpornim na naprezanja prilikom rada na visokim temperaturama.

 

Jednostavna upotreba

Smanjeno taloženja čađe zahvaljujući sustavu čistog stakla (zračna zavjesa). Zračna zavjesa odvaja staklo od komore za izgaranje, a zbog čega se staklo ne prlja te emitira više topline u prostoriju.

Čišćenje umetka lakše je pomoću ugrađene rešetke i spremnika u kojem se skuplja pepel. Osim toga, umetak ima uklonjivu ogradu, koja sprečava da drvo pada iz ognjišta i olakšava čišćenje kamina.

 

Maksimalna iskoristivost energije

Spaljivanje čestica goriva ostvaruje se zahvaljujući opremljenom deflektoru koji produžuje ispušni put. Ovaj proces također povećava učinkovitost sagorijevanja i jamči bolju upotrebu energije, a istovremeno smanjuje emisiju štetnih tvari u atmosferu.

Uređaj ima trostruki sustav ventilacije komore za sagorijevanje, pa je proces spaljivanja drva u umetku ekološki i što je najvažnije ekonomično.

Opskrba primarnog zraka na umetak izvodi se izvana zahvaljujući ugrađenom dovodu za zrak (veličine 125 mm). Dovod zraka nalazi se u donjem dijelu umetka.

 

Zuzia ECO/DECO je kamin modernog i elegantnog izgleda, jamstvo na pet godina daje garanciju kvalitete i pouzdanosti.

Jamstvo pokriva:

  • dijelove od lijevanog željeza;
  • pokretne elemente mehanizma za upravljanje zaslonom dimovodne cijevi i krunom zaslona ladice za pepeo;
  • rešetku i zabrtvljenost kamina u razdoblju od 1 godine od datuma kupnje;
  • keramičke ploče (2 godine)

Jamstvo ne pokriva:

  • vermikulit ploče;
  • c keramiku otpornu na toplinu (do 800ºC)
  • sve defekte nastale kao rezultat nepoštivanja uputa za upotrebu, posebno ovih koje se odnose na korišteno gorivo i pomoćna sredstva za paljenje;
  • sve defekte nastale prilikom transporta;
  • sve defekte nastale prilikom instaliranja, ugradnje i puštanja u pogon;
  • oštećenja nastala uslijed toplotnih preopterećenja ložišta (kao rezultat uporabe koja nije u skladu s uputama za rukovanje)

 

Jamstvo se produžuje za razdoblje od dana podnošenja reklamacije do dana obavijesti kupca o obavljenoj popravci. Ovo vrijeme će biti potvrđeno u jamstvenom listu.

Sva oštećenja nastala uslijed pogrešne uporabe, skladištenja, pogrešnog održavanja, neusklađenog s uputama za uporabu, ili zbog drugih razloga koji ne proizlaze iz krivnje proizvođača uzrokuje gubitak jamstva, ukoliko su ovi razlozi bili uzrok kvalitativnih promjena ložišta.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ugradbeno ložište ZUZIA ECO/DECO”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Često postavljana pitanja

Koliko kamin može grijati?

U idealnim uvjetima računa se 1 kw = 10 m2 za prosječnu visinu prostora do 250 cm, no kako je teško postići idealne uvjete, možemo računati 1 kW = 8 m2. Neki proizvođači navode točne kvadrature i kubikaže koje zadovoljava pojedini proizvod.

Najbolje drvo za loženje?

Ima više vrsta drva koja su podobna za kamin. Najbolja drvo za loženje su: bukva, grab i svako drugo drvo velike gustoće(maslina, naranča). Također veliku vrijednost imaju hrast i agacijaproizvode više čađi i pepela, ali daju lijep plamen.

Koje ložište je bolje, od gusa ili čelika?

Svaki metal kad se ugrije ‘radi’, a gus izuzetno dobro podnosi visoke temperatureNe puca, ne izvija se i vraća se u prvobitni položaj. Iznimka su poklopci pepeljare koji su u direktnom kontaktu s vatrom, te se vremenom prilikom intenzivnog korištenja može deformirati ili čak i puknuti – to se ne smatra nedostatkom, već posljedicom dotrajalosti.

Kako se čisti staklo?

Staklo možete čistiti uz pomoć novinskog papira umočenog u vodu i samog pepela nastalog korištenjem kamina. Ipak, većina se odlučuje  za sredstva za tu namjenu, pošpricati, ostaviti koju sekundu po potrebi i dobro istrljati papirnatom salvetom ili pamučnom krpom, ponoviti ukoliko je jače začađeno. Staklo se čisti po potrebi, ne dozvolite da se jače začađi jer će biti teže očistiti, radije čistite češće. Pepeo se čisti barem jednom tjedno, ovisno o volumenu same pepeljare i učestalosti korištenja. Pepeo je lako očistiti specijaliziranim usisavačima za tu namjenu. Kamin je nužno čistiti samo kad je hladan.

Koliko dugo traje izrada kamina?

Kupnja novog kamina ili peći za vaš dom ne sastoji se od jednog jedinog koraka već se radi o procesu prilikom kojeg je potrebno razmotriti razne aspekte kao što su stil, dizajn i budžet koji imate na raspolaganju, a uz to kamin je nešto što će s Vama biti dugi niz godina i stoga Vam nije u interesu nepromišljeno i brzopleto donjeti odluke i brzati samu izradu kamina.

Važna stavka prilikom izbora su i tehnički aspekti koje treba uzeti u obzir kako biste izabrali optimalan kamin za vaše potrebe. Dimovodne cijevi, veličina dimnjaka, način instalacije te površina grijanog prostora aspekti su koje treba uzeti u obzir.

U prednosti ste sigurno ukoliko nam pošaljete mjere vašeg dimnjaka i skice prostora gdje namjeravate postaviti kamin kroz kontaktnu formu iznad i na taj način dobit ćete brže od nas savjet pa će i sama izrada bit nešto brža.

U suprotnom, možete jednostavno dogovoriti kućnu posjetu i savjetovanje te na taj način osigurati da sve bude savršeno.

Izbor je na vama, a naša korisnička podrška uvijek na raspolaganju.