+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

KAMINI PO MJERI

MBO PW/15/P/BS/W kaminsko ložište | Kamini KOP

Ugradbeno ložište MBO PW/15/P/BS/W

4.136,76 (31.168,42 kn)

MBO PW/15/P/BS/W (desni/bez pregrade/voda) umetak za kamin s vodenim sustavom prilagođen je za intenzivno gorenje za centralno grijanje. Iznimna pažnja prema detaljima, izvrsni tehnički parametri i preciznost izrade karakteristike su ove linije umetaka. Ovaj uložak dolazi u varijanti s bijelim ili crnim šamot pločama.

Dostupno uz narudžbu

DETALJI PROIZVODA

MBO PW/15/P/BS/W umetak za kamin s vodenim sustavom (desni/bez pregrade/voda) prilagođen za intenzivno gorenje za centralno grijanje. Jedinstvena skrb o detaljima, velikim tehničkim parametrima i preciznosti izvedbe, značajke su koje karakteriziraju ovu liniju kamina. Ovaj uložak dolazi u varijanti s bijelim ili crnim šamot pločama.

ELEGANTNI DIZAJN

 • Umetak je opremljen jednom, dekorativnom staklenom pločom, zahvaljujući kojoj izgleda elegantno i moderno. Upotreba ovog rješenja optički povećava prednji dio umetka i naglašava viziju vatre.
 • Vrata umetka imaju prikladnu ručku.

MAKSIMALNA UPOTREBA ENERGIJE

 • Učinkovitije izgaranje i duže održavanje temperature zahvaljujući oblozi komore za izgaranje TERMOTEC-om, materijalom koji akumulira toplinu i povećava temperaturu u peći.
 • Izgaranje čestica goriva zahvaljujući dvama deflektorima koji produžuju ispušni put. Ovaj proces također povećava učinkovitost izgaranja i jamči bolje korištenje energije, a time i minimizira emisiju štetnih tvari u atmosferu.
 • Dovod zraka u umetak se odvija samo izvana, zahvaljujući ugrađenom priključku za dovod zraka od 125 mm. Njegova se regulacija odvija pomoću regulatora gasa postavljenog od strane jednog regulatora koji se nalazi ispod vrata, što isključuje pogreške u nepravilnoj uporabi. Cijeli mehanizam radi vrlo tiho i besprijekorno.
 • Umetak koristi trostruki ventilacijski sustav komore za izgaranje. Primarni zrak, koji olakšava loženje drva, dovodi se cijelom širinom umetka do ploče za gorenje. Prednost kamina bez rešetke, tzv naknadno izgaranje na pepelu. Sekundarni zrak – koji osigurava ekonomično i ekološko izgaranje – dovodi se kroz otvore na stražnjoj stijenci.
 • Dodatno, umetak koristi sustav čistog stakla (zračna zavjesa), tj. zrak se dovodi izravno u staklo kroz sustav kanala koji se nalaze na bočnim stranama kamina. Na taj se način kisik dovodi u gornji dio komore za izgaranje, gdje se izgaraju plinovi koji nastaju izgaranjem drva, čime se dodatno smanjuje emisija štetnog CO u atmosferu.
 • Korištenje takvog ventilacijskog sustava omogućuje vrlo preciznu kontrolu procesa izgaranja.
 • Posebna vodena jedinica koja se sastoji od vodenog omotača i horizontalno raspoređenih vatrogasnih cijevi kroz koje teče voda, omogućuje prikupljanje velike količine topline iz ispušnih plinova i prijenos u sustav grijanja, zahvaljujući čemu je moguće dobiti visoku energiju. učinkovitost umetka. Dodatno, uređaj ima ugrađenu zavojnicu koja ga štiti od pregrijavanja. Osim toga, tijelo vodene jakne je ojačano iglama.
 • U/I priključak na sustav – 1 inč, a na zavojnicu ½ inča.
 • Stabilna i otporna na stres, kaminska vrata izrađena su od zatvorenog profila. Brtva vrata nalazi se u profiliranom kanalu, što jamči njegovo pravilno prianjanje i sprječava ispadanje tijekom rada.

POVOLJNA UPOTREBA

 • Uređaj je opremljen sustavom čistog stakla – zahvaljujući tzv zračna zavjesa je ravnomjerno raspoređena, briše staklo i minimizira taloženje čađe na njemu. To vam omogućuje da dugo vremena zadržite atraktivan i čist izgled stakla.
 • Umetak bez rešetke, u kojem se nalazi tzv naknadno izgaranje na pepelu. U praksi to znači da gorivo sagorijeva u fini pepeo s minimalnom količinom preostalog pepela. Dobivena toplinska energija iz drva maksimalno se koristi.
 • Posebna perforirana struktura ručke štiti od pregrijavanja, što povećava udobnost korištenja kamina.

EKOLOŠKA OSVIJEŠTENOST

 • Zahvaljujući svojoj strukturi i trostrukom ventilacijskom sustavu komore za izgaranje, umetak ispunjava zahtjeve Ekodizajna.

GARANCIJA

Kamin ima 5 godina jamstva.

Jamstvo pokriva:
– ispravni rad kamina;
– elemente od lijevanog željeza;
– pomične elemente upravljačkih mehanizama;
– TERMOTEC keramičke ploče u razdoblju od 2 godine;
– rešetke i brtve u razdoblju od 1 godine;
– pritužbe na miris u roku od 6 mjeseci od ugradnje (dokumentirano unosom u jamstvenom listu).

Jamstvo ne pokriva:
– keramiku otpornu na toplinu (staklo, otporno na temperature do 800 ° C). Odnosi se na bilo kakvo oštećenje, uključujući čađu ili opekline uzrokovane upotrebom zabranjenih goriva, promjenom boje, ukaljanjem i drugim promjenama uzrokovano toplinskim preopterećenjem;
– sve greške koje proizlaze iz nepoštivanja odredbi uputa za uporabu
– sve greške nastale tijekom transporta od distributera do kupca;
– sve greške koje se jave tijekom ugradnje, ugradnje i stavljanja u rad
– pritužbe u vezi s pogrešno odabranim proizvodom (ugradnja uređaja s premala ili prevelika moć u odnosu na potražnju);
– oštećenja uzrokovana toplinskim preopterećenjem

 

Jamstvo se produžuje za razdoblje od dana podnošenja reklamacije do dana obavijesti kupca o obavljenoj popravci. Ovo vrijeme će biti potvrđeno u jamstvenom listu.

Sva oštećenja nastala uslijed pogrešne uporabe, skladištenja, pogrešnog održavanja, neusklađenog s uputama za uporabu, ili zbog drugih razloga koji ne proizlaze iz krivnje proizvođača uzrokuje gubitak jamstva, ukoliko su ovi razlozi bili uzrok kvalitativnih promjena ložišta.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ugradbeno ložište MBO PW/15/P/BS/W”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Često postavljana pitanja

Koliko kamin može grijati?

U idealnim uvjetima računa se 1 kw = 10 m2 za prosječnu visinu prostora do 250 cm, no kako je teško postići idealne uvjete, možemo računati 1 kW = 8 m2. Neki proizvođači navode točne kvadrature i kubikaže koje zadovoljava pojedini proizvod.

Najbolje drvo za loženje?

Ima više vrsta drva koja su podobna za kamin. Najbolja drvo za loženje su: bukva, grab i svako drugo drvo velike gustoće(maslina, naranča). Također veliku vrijednost imaju hrast i agacijaproizvode više čađi i pepela, ali daju lijep plamen.

Koje ložište je bolje, od gusa ili čelika?

Svaki metal kad se ugrije ‘radi’, a gus izuzetno dobro podnosi visoke temperatureNe puca, ne izvija se i vraća se u prvobitni položaj. Iznimka su poklopci pepeljare koji su u direktnom kontaktu s vatrom, te se vremenom prilikom intenzivnog korištenja može deformirati ili čak i puknuti – to se ne smatra nedostatkom, već posljedicom dotrajalosti.

Kako se čisti staklo?

Staklo možete čistiti uz pomoć novinskog papira umočenog u vodu i samog pepela nastalog korištenjem kamina. Ipak, većina se odlučuje  za sredstva za tu namjenu, pošpricati, ostaviti koju sekundu po potrebi i dobro istrljati papirnatom salvetom ili pamučnom krpom, ponoviti ukoliko je jače začađeno. Staklo se čisti po potrebi, ne dozvolite da se jače začađi jer će biti teže očistiti, radije čistite češće. Pepeo se čisti barem jednom tjedno, ovisno o volumenu same pepeljare i učestalosti korištenja. Pepeo je lako očistiti specijaliziranim usisavačima za tu namjenu. Kamin je nužno čistiti samo kad je hladan.

Koliko dugo traje izrada kamina?

Kupnja novog kamina ili peći za vaš dom ne sastoji se od jednog jedinog koraka već se radi o procesu prilikom kojeg je potrebno razmotriti razne aspekte kao što su stil, dizajn i budžet koji imate na raspolaganju, a uz to kamin je nešto što će s Vama biti dugi niz godina i stoga Vam nije u interesu nepromišljeno i brzopleto donjeti odluke i brzati samu izradu kamina.

Važna stavka prilikom izbora su i tehnički aspekti koje treba uzeti u obzir kako biste izabrali optimalan kamin za vaše potrebe. Dimovodne cijevi, veličina dimnjaka, način instalacije te površina grijanog prostora aspekti su koje treba uzeti u obzir.

U prednosti ste sigurno ukoliko nam pošaljete mjere vašeg dimnjaka i skice prostora gdje namjeravate postaviti kamin kroz kontaktnu formu iznad i na taj način dobit ćete brže od nas savjet pa će i sama izrada bit nešto brža.

U suprotnom, možete jednostavno dogovoriti kućnu posjetu i savjetovanje te na taj način osigurati da sve bude savršeno.

Izbor je na vama, a naša korisnička podrška uvijek na raspolaganju.