+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

KAMINI PO MJERI

KASETA ARKE 70 kaminsko ložište | Kamini KOP

Ugradbeno ložište KASETA ARKE 70

1.550,05 (11.678,85 kn)

Kaseta Arke 70 je zatvoreni tip kaminskog umetka koji je moguće postaviti u postojeći prostor otvorenog kamina.

Njegov jednostavan i elegantan izgled ide ruku pod ruku s izvrsnim parametrima grijanja. Štoviše, ima sustav čišćenja stakla, koji zajedno sa zasebnim spremnikom pomaže u čišćenju.

Dostupno uz narudžbu

DETALJI PROIZVODA

Kaseta Arke 70 je zatvoreni kaminski tip, koji je ugrađen u postojeće otvorene kamine ili pojedinačno ugrađen. Njegov jednostavan i elegantan izgled ide ruku pod ruku s izvrsnim parametrima grijanja. Štoviše, ima sustav čistog stakla, koji zajedno s posebnim spremnikom pomaže u održavanju čiste.

 

Maksimalna iskoristivost energije

Učinkovitije izgaranje i duže održavanje temperature oblaganjem komore za izgaranje keramičkim materijalom Acumotte koji akumulira toplinu i podiže temperaturu u peći.

Potpuno izgaranje do prašine zahvaljujući deflektoru koji produljuje ispušni put. Ovaj proces povećava učinkovitost spaljivanja i jamči bolju potrošnju energije. Također smanjuje emisiju štetnih tvari u atmosferu.

Kaseta Arke 70 opremljena je turbinama smještenim ispod komore za izgaranje. Uređaj ima tri razine kontrole ventilatora. Ovisno o izboru jedne od tri opcije:

Položaj 0 – turbine se automatski uključuju i rade pri smanjenoj brzini kada senzor dosegne temperaturu od 50 ° C (senzor se nalazi ispod pepelnice u prednjem dijelu uređaja),

Položaj 1 – turbine kontinuirano rade pri smanjenoj brzini bez obzira na rad uređaja,

Položaj 2 – turbine kontinuirano rade punom brzinom, bez obzira na rad uređaja.

Turbine su odgovorne za tjeranje cirkulacije zraka u jedinici tako da se toplina učinkovitije prenosi u okoliš.

Podešavanje zraka – tzv. “Zračna zavjesa” obavlja se mehanizmom koji je postavljen na vratima umetaka. Otvaranje mehanizma omogućava da zrak uđe u umetak u svoj gornji dio, gdje se odvija sagorijevanje plinova proizvedenih tijekom procesa izgaranja drva. To omogućuje značajno smanjenje emisije štetnih CO u atmosferu. Zrak usmjeren na letvicu “širi” staklo koje gura vatru i dim. To značajno smanjuje taloženje čađe na staklu tako da ostaje čisto.

 

Sigurnost

Prednja strana umetka opremljena je staklom od keramike otporne na toplinu do 800 ° C.  Tvrtka Kratki nudi certifikat kvalitete i sigurnosti stakla.

Tijelo i prednji dio umetka otporni su na visoke temperature korištenjem visokokvalitetnog čelika kod izrade.

Čelični elementi su rezani laserom uz pomoć moderne opreme, a zatim su savijani pomoću CNC strojeva.

 

Svi kaminski ulošci, pa tako i model Kaseta Arke, imaju 5 godina jamstva.

Jamstvo pokriva:

  • dijelove od lijevanog željeza;
  • pokretne elemente mehanizma za upravljanje zaslonom dimovodne cijevi i krunom zaslona ladice za pepeo;
  • rešetku i zabrtvljenost kamina u razdoblju od 1 godine od datuma kupnje;
  • keramičke ploče (2 godine)

Jamstvo ne pokriva:

  • vermikulit ploče;
  • c keramiku otpornu na toplinu (do 800ºC)
  • sve defekte nastale kao rezultat nepoštivanja uputa za upotrebu, posebno ovih koje se odnose na korišteno gorivo i pomoćna sredstva za paljenje;
  • sve defekte nastale prilikom transporta;
  • sve defekte nastale prilikom instaliranja, ugradnje i puštanja u pogon;
  • oštećenja nastala uslijed toplotnih preopterećenja ložišta (kao rezultat uporabe koja nije u skladu s uputama za rukovanje)

 

Jamstvo se produžuje za razdoblje od dana podnošenja reklamacije do dana obavijesti kupca o obavljenoj popravci. Ovo vrijeme će biti potvrđeno u jamstvenom listu.

Sva oštećenja nastala uslijed pogrešne uporabe, skladištenja, pogrešnog održavanja, neusklađenog s uputama za uporabu, ili zbog drugih razloga koji ne proizlaze iz krivnje proizvođača uzrokuje gubitak jamstva, ukoliko su ovi razlozi bili uzrok kvalitativnih promjena ložišta.

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ugradbeno ložište KASETA ARKE 70”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Često postavljana pitanja

Koliko kamin može grijati?

U idealnim uvjetima računa se 1 kw = 10 m2 za prosječnu visinu prostora do 250 cm, no kako je teško postići idealne uvjete, možemo računati 1 kW = 8 m2. Neki proizvođači navode točne kvadrature i kubikaže koje zadovoljava pojedini proizvod.

Najbolje drvo za loženje?

Ima više vrsta drva koja su podobna za kamin. Najbolja drvo za loženje su: bukva, grab i svako drugo drvo velike gustoće(maslina, naranča). Također veliku vrijednost imaju hrast i agacijaproizvode više čađi i pepela, ali daju lijep plamen.

Koje ložište je bolje, od gusa ili čelika?

Svaki metal kad se ugrije ‘radi’, a gus izuzetno dobro podnosi visoke temperatureNe puca, ne izvija se i vraća se u prvobitni položaj. Iznimka su poklopci pepeljare koji su u direktnom kontaktu s vatrom, te se vremenom prilikom intenzivnog korištenja može deformirati ili čak i puknuti – to se ne smatra nedostatkom, već posljedicom dotrajalosti.

Kako se čisti staklo?

Staklo možete čistiti uz pomoć novinskog papira umočenog u vodu i samog pepela nastalog korištenjem kamina. Ipak, većina se odlučuje  za sredstva za tu namjenu, pošpricati, ostaviti koju sekundu po potrebi i dobro istrljati papirnatom salvetom ili pamučnom krpom, ponoviti ukoliko je jače začađeno. Staklo se čisti po potrebi, ne dozvolite da se jače začađi jer će biti teže očistiti, radije čistite češće. Pepeo se čisti barem jednom tjedno, ovisno o volumenu same pepeljare i učestalosti korištenja. Pepeo je lako očistiti specijaliziranim usisavačima za tu namjenu. Kamin je nužno čistiti samo kad je hladan.

Koliko dugo traje izrada kamina?

Kupnja novog kamina ili peći za vaš dom ne sastoji se od jednog jedinog koraka već se radi o procesu prilikom kojeg je potrebno razmotriti razne aspekte kao što su stil, dizajn i budžet koji imate na raspolaganju, a uz to kamin je nešto što će s Vama biti dugi niz godina i stoga Vam nije u interesu nepromišljeno i brzopleto donjeti odluke i brzati samu izradu kamina.

Važna stavka prilikom izbora su i tehnički aspekti koje treba uzeti u obzir kako biste izabrali optimalan kamin za vaše potrebe. Dimovodne cijevi, veličina dimnjaka, način instalacije te površina grijanog prostora aspekti su koje treba uzeti u obzir.

U prednosti ste sigurno ukoliko nam pošaljete mjere vašeg dimnjaka i skice prostora gdje namjeravate postaviti kamin kroz kontaktnu formu iznad i na taj način dobit ćete brže od nas savjet pa će i sama izrada bit nešto brža.

U suprotnom, možete jednostavno dogovoriti kućnu posjetu i savjetovanje te na taj način osigurati da sve bude savršeno.

Izbor je na vama, a naša korisnička podrška uvijek na raspolaganju.