+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

KAMINI PO MJERI

Ugradbeno ložište BeF TWIN 7 CP | Kamini KOP

Ugradbeno ložište BeF TWIN 7 CP

Original price was: 3.299,00€ (24.856,32 kn).Current price is: 2.969,10€ (22.370,68 kn).

Ugradbeno ložište BeF TWIN 7 CP transparentni je kaminski tunel umetak, oba vrata se otvaraju u stranu, jedna u kutnoj izvedbi (jednodijelno savijeno staklo).

Dvostrano otvaranje kaminskog uloška pogodno je za ugradnju kamina kao dizajnerske pregrade prostorije (staklo x staklo) ili s praktičnog gledišta za dogradnju iz pomoćne prostorije (staklo x puna vrata).

Dostupno uz narudžbu

DETALJI PROIZVODA

Ugradbeno ložište BeF TWIN 7 CP transparentni je kaminski tunel umetak, oba vrata se otvaraju u stranu, jedna u kutnoj izvedbi (jednodijelno savijeno staklo).

Dvostrano otvaranje kaminskog uloška pogodno je za ugradnju kamina kao dizajnerske pregrade prostorije (staklo x staklo) ili s praktičnog gledišta za dogradnju iz pomoćne prostorije (staklo x puna vrata).

Zrak se u kaminski uložak dovodi sa stražnje strane kroz komore za grijanje koje potom osiguravaju višu temperaturu dovedenog zraka za ispiranje stakla i njegov sporiji protok. Ovo "ispire" staklo i održava ga čistim.

Kao podstava koristi se Carcon materijal, jedan je od najmasovnijih akumulacijskih materijala na tržištu. U usporedbi sa starijim tipovima, ovaj materijal je unaprijeđen i 100% masivniji nego prije. Carcon je materijal koji jamči veći kapacitet skladištenja topline zahvaljujući kojem kamin ostaje zagrijan do 12 sati.

Uz carcon kamin ima optimizirani aerodinamični oblik. Ovaj oblik komore za izgaranje dizajniran je na temelju aerodinamičkih ispitivanja. Na taj način proizvođač je postigao savršen model protoka dimnih plinova. Površina carcona tada hvata čestice uz naknadno spaljivanje. To jamči učinkovitost kaminskog uloška do 82% uz prosječnu potrošnju goriva od 2,45 kg/sat.

Vrata imaju crno zatamnjeno staklo po rubovima.

Kontrola izgaranja nalazi se s obje strane kaminskog uloška, ​​u donjem dijelu ispod vrata. Ovom regulacijom regulirate dovod zraka za izgaranje u primarnu komoru, dovod zraka za izgaranje u sekundarni kanal i zraka za čišćenje kaminskog stakla. Omjeri volumena zraka u pojedinim kanalima reguliraju se automatski.

 

 

Tehnički podaci:

Nazivni toplinski učinak : 7 kW

Učinkovitost : 81 %

Promjer dimovodnog kanala : 150 mm

Temperatura dimnih plinova: 242 °C

Dimenzija : 1206 x 672 mm

Težina : 147 kg

Šifra proizvoda: 000-0002052

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ugradbeno ložište BeF TWIN 7 CP”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Akcija!

Često postavljana pitanja

Koliko kamin može grijati?

U idealnim uvjetima računa se 1 kw = 10 m2 za prosječnu visinu prostora do 250 cm, no kako je teško postići idealne uvjete, možemo računati 1 kW = 8 m2. Neki proizvođači navode točne kvadrature i kubikaže koje zadovoljava pojedini proizvod.

Najbolje drvo za loženje?

Ima više vrsta drva koja su podobna za kamin. Najbolja drvo za loženje su: bukva, grab i svako drugo drvo velike gustoće(maslina, naranča). Također veliku vrijednost imaju hrast i agacijaproizvode više čađi i pepela, ali daju lijep plamen.

Koje ložište je bolje, od gusa ili čelika?

Svaki metal kad se ugrije ‘radi’, a gus izuzetno dobro podnosi visoke temperatureNe puca, ne izvija se i vraća se u prvobitni položaj. Iznimka su poklopci pepeljare koji su u direktnom kontaktu s vatrom, te se vremenom prilikom intenzivnog korištenja može deformirati ili čak i puknuti – to se ne smatra nedostatkom, već posljedicom dotrajalosti.

Kako se čisti staklo?

Staklo možete čistiti uz pomoć novinskog papira umočenog u vodu i samog pepela nastalog korištenjem kamina. Ipak, većina se odlučuje  za sredstva za tu namjenu, pošpricati, ostaviti koju sekundu po potrebi i dobro istrljati papirnatom salvetom ili pamučnom krpom, ponoviti ukoliko je jače začađeno. Staklo se čisti po potrebi, ne dozvolite da se jače začađi jer će biti teže očistiti, radije čistite češće. Pepeo se čisti barem jednom tjedno, ovisno o volumenu same pepeljare i učestalosti korištenja. Pepeo je lako očistiti specijaliziranim usisavačima za tu namjenu. Kamin je nužno čistiti samo kad je hladan.

Koliko dugo traje izrada kamina?

Kupnja novog kamina ili peći za vaš dom ne sastoji se od jednog jedinog koraka već se radi o procesu prilikom kojeg je potrebno razmotriti razne aspekte kao što su stil, dizajn i budžet koji imate na raspolaganju, a uz to kamin je nešto što će s Vama biti dugi niz godina i stoga Vam nije u interesu nepromišljeno i brzopleto donjeti odluke i brzati samu izradu kamina.

Važna stavka prilikom izbora su i tehnički aspekti koje treba uzeti u obzir kako biste izabrali optimalan kamin za vaše potrebe. Dimovodne cijevi, veličina dimnjaka, način instalacije te površina grijanog prostora aspekti su koje treba uzeti u obzir.

U prednosti ste sigurno ukoliko nam pošaljete mjere vašeg dimnjaka i skice prostora gdje namjeravate postaviti kamin kroz kontaktnu formu iznad i na taj način dobit ćete brže od nas savjet pa će i sama izrada bit nešto brža.

U suprotnom, možete jednostavno dogovoriti kućnu posjetu i savjetovanje te na taj način osigurati da sve bude savršeno.

Izbor je na vama, a naša korisnička podrška uvijek na raspolaganju.