+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

KAMINI PO MJERI

Ugradbeno ložište 3V 90 G Echa-Tech | Kamini KOP

Ugradbeno ložište 3V 90 G

3.204,00 (24.140,54 kn)

Tijelo kaminskog uloška 3V 90 G Echa-Tech izrađeno je od visokokvalitetnog lijevanog željeza.

Vrata ložišta, U-oblika imaju mehanizam za podizanje (“giljotina” sistem) i pogodna su za ugradnju u moderne kamine.

Dostupno uz narudžbu

DETALJI PROIZVODA

Tijelo kaminskog uloška 3V 90 G Echa-Tech izrađeno je od visokokvalitetnog lijevanog željeza. Unutar se nalazi usmjerivač plamena, koji produljuje putanju dimnih plinova i poboljšava izgaranje goriva.

Vrata ložišta, U-oblika imaju mehanizam za podizanje ("giljotina" sistem) i pogodna su za ugradnju u moderne kamine. Ručka na vratima se lako uklanja tako da se ne zagrijava tijekom izgaranja. Staklo na vrarima kamina može izdržati vrlo visoke temperature a što omogućuje neometan pogled unutar ložišta i uživanje u plamenu.

Ugrađena klizna zaklopka omogućuje kontrolu prolaza zraka u dimnjaku. Ladica za pepeo skuplja pepeo koja se lako uklanja iz kaminskog uloška.

Unutrašnjost komore za izgaranje ima drugu stražnju stijenku od lijevanog željeza s dekorom, čeličnim deflektorom, velikom rešetkom i graničnikom drva za ogrjev. Ograničivač drva za ogrjev sprječava slučajno ispadanje ugljena i cjepanica.

 

Karakteristike proizvoda:

Nazivna snaga: 15 kW

Raspon snage grijanja: 8 - 21 kW

Učinkovitost grijanja: 85 %

Promjer ispušnog otvora: 200 mm

Temperatura ispušnih plinova: 185 ℃

Maksimalna duljina drveta: 70 cm

Težina: 280 kg

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Ugradbeno ložište 3V 90 G”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Često postavljana pitanja

Koliko kamin može grijati?

U idealnim uvjetima računa se 1 kw = 10 m2 za prosječnu visinu prostora do 250 cm, no kako je teško postići idealne uvjete, možemo računati 1 kW = 8 m2. Neki proizvođači navode točne kvadrature i kubikaže koje zadovoljava pojedini proizvod.

Najbolje drvo za loženje?

Ima više vrsta drva koja su podobna za kamin. Najbolja drvo za loženje su: bukva, grab i svako drugo drvo velike gustoće(maslina, naranča). Također veliku vrijednost imaju hrast i agacijaproizvode više čađi i pepela, ali daju lijep plamen.

Koje ložište je bolje, od gusa ili čelika?

Svaki metal kad se ugrije ‘radi’, a gus izuzetno dobro podnosi visoke temperatureNe puca, ne izvija se i vraća se u prvobitni položaj. Iznimka su poklopci pepeljare koji su u direktnom kontaktu s vatrom, te se vremenom prilikom intenzivnog korištenja može deformirati ili čak i puknuti – to se ne smatra nedostatkom, već posljedicom dotrajalosti.

Kako se čisti staklo?

Staklo možete čistiti uz pomoć novinskog papira umočenog u vodu i samog pepela nastalog korištenjem kamina. Ipak, većina se odlučuje  za sredstva za tu namjenu, pošpricati, ostaviti koju sekundu po potrebi i dobro istrljati papirnatom salvetom ili pamučnom krpom, ponoviti ukoliko je jače začađeno. Staklo se čisti po potrebi, ne dozvolite da se jače začađi jer će biti teže očistiti, radije čistite češće. Pepeo se čisti barem jednom tjedno, ovisno o volumenu same pepeljare i učestalosti korištenja. Pepeo je lako očistiti specijaliziranim usisavačima za tu namjenu. Kamin je nužno čistiti samo kad je hladan.

Koliko dugo traje izrada kamina?

Kupnja novog kamina ili peći za vaš dom ne sastoji se od jednog jedinog koraka već se radi o procesu prilikom kojeg je potrebno razmotriti razne aspekte kao što su stil, dizajn i budžet koji imate na raspolaganju, a uz to kamin je nešto što će s Vama biti dugi niz godina i stoga Vam nije u interesu nepromišljeno i brzopleto donjeti odluke i brzati samu izradu kamina.

Važna stavka prilikom izbora su i tehnički aspekti koje treba uzeti u obzir kako biste izabrali optimalan kamin za vaše potrebe. Dimovodne cijevi, veličina dimnjaka, način instalacije te površina grijanog prostora aspekti su koje treba uzeti u obzir.

U prednosti ste sigurno ukoliko nam pošaljete mjere vašeg dimnjaka i skice prostora gdje namjeravate postaviti kamin kroz kontaktnu formu iznad i na taj način dobit ćete brže od nas savjet pa će i sama izrada bit nešto brža.

U suprotnom, možete jednostavno dogovoriti kućnu posjetu i savjetovanje te na taj način osigurati da sve bude savršeno.

Izbor je na vama, a naša korisnička podrška uvijek na raspolaganju.