+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

Peć Lupo S

1.312,00 (9.885,26 kn) 1.367,00 (10.299,66 kn)

  • Samostojeća peć manjih dimenzija namijenjena za manje prostorije.
  • Ispuštanje dimnih plinova s gornje ili stražnje strane peći.
  • Mogućnost dovoda zraka izvana.
  • Mogućnost spajanja DGP.
  • Visoka toplinska učinkovitost.
  • Peć s prostorom spremanje za drva.
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorija:

Opis

Samostojeća peć na drva LUPO S je najmanja je izvedba peći namijenjena malim i srednjim prostorijama. Dizajn peći i moderna rješenja jamče ne samo učinkovito i ekološko izgaranje, već i visoku toplinsku učinkovitost. Nazivna snaga samostojeće peći LUPO S je 6,5 kW. Upotreba visokokvalitetnog kotlovskog lima P265GH jamči visoku otpornost na temperaturne promjene. Čvrsta komora za izgaranje osigurava potpunu sigurnost korištenja. Dizajn LUPO S samostojeće peći omogućuje korištenje u kućama s mehaničkim sustavom ventilacije (rekuperacija).

Inovativno rješenje

Samostojeća peć na drva LUPO S opremljena je posebnim trostupanjskim sustavom koji je odgovoran za učinkovit dovod zraka u komoru za izgaranje. Prvi element je primarni zrak koji ide direktno u komoru za izgaranje, točnije ispod rešetke. Drugi stupanj je učinkovito naknadno izgaranje ispušnih plinova, koje se nalazi na (stražnjoj) stijenci komore za izgaranje. Posljednja, treća faza je zračna zavjesa koja se nalazi iznad vrata. Cjelokupni proces upravljanja trostupanjskim sustavom dovoda zraka u komoru za izgaranje odvija se pomoću dva potpuno neovisna regulatora zraka. Prvi je regulator sekundarnog zraka, dok je drugi odgovoran za regulaciju primarnog zraka.

Odlična svojstva akumulacije topline

Najmanja peć na drva iz serije LUPO, model S, opremljena je lako uklonjivom posudom za pepel koja osigurava ugodnu upotrebu. Neposredno iznad nje nalazi se čvrsta rešetka od lijevanog željeza. Način ugradnje izlaza ispušnih plinova može se prilagoditi individualnim potrebama korisnika. Dizajn samostojeće peći omogućuje spajanje izlaza ispušnih plinova na stražnjoj strani i na gornjem dijelu masivnog tijela.

Samostojeća peć LUPO S, točnije ložište, obloženo je vlastitim ACCUCERAM materijalom koji se odlikuje natprosječnim akumulacijskim svojstvima. U svakodnevnoj uporabi to znači da peć učinkovito emitira toplinu u prostoriju u kojoj se nalazi dugo vremena nakon što se ugasi. Osim toga, vlastiti akumulacijski materijal ACCUCERAM dodatno povećava temperaturu, što se pretvara u učinkovitije naknadno sagorijevanje ispušnih plinova.

Fenomenalna vizija vatre

Učinkovito odvođenje topline postignuto je maksimalno produženim dimnim kanalom i keramičkim deflektorom. S druge strane, vrata samostojeće peći LUPO S izrađena su između ostalog od kaminske keramike (ispolirane s obje strane). Ovo rješenje jamči izuzetno fenomenalnu viziju vatre. Još jedna prednost peći je mogućnost zagrijavanja ne samo prostorije u kojoj se nalazi, već i susjednih prostorija. Dizajn samostojeće peći omogućuje nesmetano spajanje na sustav zadužen za distribuciju toplog zraka u objektu.

Ključna prednost samostojeće peći na drva LUPO S

Sve LUPO peći, uključujući i najmanji model S, udovoljavaju zahtjevima Europske uredbe EU 2015/1185, kao i 15a B-VG, Ekoprojekt i BlmSchV II. U svakodnevnoj uporabi to znači najvišu razinu sigurnosti i ekološkog izgaranja drva. Po čemu se peći serije LUPO još ističu? Korištenje standardne ladice za pepeo osigurava brzo i udobno čišćenje. Ostale prednosti uključuju jednostavno paljenje, preciznu regulaciju količine dovedenog zraka i kompaktne dimenzije

Osim toga, konstrukcija peći je izrađena od čvrstih metalnih dijelova, koji su tijekom procesa proizvodnje savijeni u više ravnina, što jamči krutost i trajnost. Još jedna prednost je mogućnost korištenja dijela tijela kao grijaće ploče. U procesu proizvodnje samostojećih peći korišteni su moderni CNC strojevi, uključujući preše i izuzetno precizne 2D i 3D laserske strojeve. Zahvaljujući njima postignuta je visoka kvaliteta, preciznost i ponovljivost proizvodnog procesa.

 

Tehničke karakteristike:

ModelLUPO S
Energetski razred:A+
Nazivna snaga (kW):6,5
Raspon snage grijanja (kW)3-8,5
Toplinska učinkovitost (%):83
Temperatura dimnih plinova (°C)239
Emisija CO (na 13% O2) (g/m³) :1,080
Težina (kg):112
Promjer dimnjaka (mm):150
Ulazni promjer (mm):100
Staklo dimenzija:390×540
Dimenzije (mm)492 x 938 x 400
Faktor učinkovitosti111,4

Dodatne informacije

Boja

Bijela, Crna

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Peć Lupo S”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)