+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

Peć Lupo M

1.396,00 (10.518,16 kn) 1.451,00 (10.932,56 kn)

  • Optimalnih dimenzija, samostojeća peć namijenjena za prostorije srednje veličine.
  • Ispuštanje dimnih plinova s gornje ili stražnje strane peći.
  • Peć s udubljenim prostorom za drva.
  • Dizajnirana za povrat topline
  • Mogućnost spajanja DGP.
  • Visoka toplinska učinkovitost.
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorija:

Opis

Samostojeća peć LUPO M odlikuje se ekonomičnim izgaranjem goriva (drva) i natprosječnom toplinskom učinkovitošću. Model M u cijeloj seriji LUPO zauzima središnje mjesto svih varijanti, s obzirom na veličinu i nazivnu snagu (9kW). Konstrukcija samostojeće peći na drva LUPO M izrađena je od visokokvalitetnog kotlovskog lima (P265GH), čija je najveća prednost, osim trajnosti, visoka otpornost na temperaturne promjene. Nepropusna komora, u kombinaciji s mogućnošću vanjskog dovoda zraka, čini kamin pogodnim za kuće opremljene sustavom mehaničke ventilacije (rekuperacije).

Precizna kontrola cjelokupnog procesa izgaranja

Svi modeli LUPO peći, uključujući i M varijantu, opremljeni su trostupanjskim, učinkovito operativnim sustavom koji je odgovoran za dovod zraka u komoru za izgaranje. Sustav uključuje učinkovito naknadno izgaranje ispušnih plinova koje se nalazi u ložištu, točnije u njegovoj stražnjoj stijenci. Sljedeći element sustava je zračna zavjesa koja se nalazi iznad vrata. Posljednji, treći stupanj, tj. primarni zrak, dovodi se ispod rešetke. Cijeli proces izgaranja drva u peći kontroliraju dva potpuno neovisna regulatora zadužena za kontrolu sekundarnog i primarnog zraka.

Upotreba izdržljive rešetke od lijevanog željeza jamči dug radni vijek. Neposredno ispod rešetke nalazi se posuda za pepeo natprosječnog volumena koja se lako uklanja. Dizajn samostojeće peći LUPO M omogućuje montažu izlaza ispušnih plinova na stražnju i gornju stijenku.

Fenomenalna vizija vatre i odlična skladišna svojstva

Svaki model LUPO samostojeće peći, pa tako i M varijanta, odlikuje se izvrsnim svojstvima akumulacije topline. Ergonomski dizajnirana komora za izgaranje izrađena je od zaštićenog ACCUCERAM materijala, koji osigurava da se toplina i nakon što se peć ugasi, još nekoliko sati oslobađa u prostoriju. Dodatno, ACCUCERAM materijal za pohranu izravno utječe na povećanje temperature izgaranja i učinkovitije naknadno izgaranje ispušnih plinova.

Dodatno, samostojeća peć LUPO M opremljena je deflektorom od keramike. U kombinaciji s maksimalno produljenim dimnim kanalom, osigurava učinkovitiju izmjenu topline. Vrata peći su pak izrađena od kaminske keramike koja je u procesu izrade obostrano polirana. U svakodnevnoj uporabi to znači izuzetno fenomenalnu viziju vatre.

Učinkovito grijanje susjednih prostorija

Još jedna prednost samostojeće peći LUPO M je njezina povezanost sa sustavom zaduženim za učinkovitu distribuciju toplog zraka po objektu. Ovo rješenje omogućuje zagrijavanje prostorije s peći i susjednih prostorija.

Sve LUPO peći, bez obzira na veličinu, u potpunosti su usklađene s Uredbom (EU) 2015/1185, kao i ECO DESIGN smjernicama i standardima BlmSchV II i 15a B-VG. U svakodnevnoj uporabi to znači siguran rad i ekološko izgaranje drva. Posebnu pažnju zaslužuju i rješenja koja osiguravaju jednostavno i brzo čišćenje ladice za pepeo i trenutno osvjetljenje. Cjelokupna konstrukcija peći temelji se na zakrivljenim elementima od visokokvalitetnog čelika koji jamče krutost i trajnost. Snaga peći od 9kW i relativno male dimenzije čine je savršenom za prostorije srednje veličine. Pomno osmišljena struktura omogućuje da se tijelo, točnije njegov gornji dio, može uspješno koristiti kao grijaća ploča.

 

 

Tehničke karakteristike:

ModelLUPO M
Energetski razred:A+
Nazivna snaga (kW):8,7
Raspon snage grijanja (kW)4-11
Toplinska učinkovitost (%):82
Temperatura dimnih plinova (°C)235
Emisija CO (na 13% O2) (g/m³) :0,480
Težina (kg):140
Promjer dimnjaka (mm):150
Ulazni promjer (mm):100
Staklo dimenzija:540×540
Dimenzije (mm)647 x 938 x 400
Faktor učinkovitosti109,9

Dodatne informacije

Boja

Bijela, Crna

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Peć Lupo M”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)