+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

Peć Lupo L

1.731,00 (13.042,22 kn) 1.786,00 (13.456,62 kn)

  • Samostojeća peć povećanih dimenzija, za srednje i velike prostorije.
  • Ispuštanje dimnih plinova s gornje ili stražnje strane peći.
  • Mogućnost dovoda zraka izvana i mogućnost spajanja DGP.
  • Visoka toplinska učinkovitost.
  • Peć s udubljenjem/prostorom za drva.
  • Modularna rešetka s povećanom posudom za pepeo.
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: N/A Kategorija:

Opis

Sve samostojeće peći iz serije LUPO, pa tako i L izvedba, odlikuje se ne samo ekološkim izgaranjem drva, već i vrlo visokom toplinskom učinkovitošću. L varijanta je namijenjena za srednje i velike prostorije. Visoka nazivna snaga do 11 kW jamči učinkovito grijanje. Konstrukcija ložišta izrađena je od visokokvalitetnog kotlovskog lima P265GH koji se osim visoke izdržljivosti odlikuje i natprosječnom otpornošću na temperaturne promjene. Samostojeća peć na drva LUPO L odlikuje se tijesnom komorom, a svojim dizajnom omogućuje učinkovit dovod zraka izvana. To znači da se može sigurno koristiti u domovima s mehaničkim sustavom ventilacije (rekuperacija).

Dva neovisna regulatora zraka

Svaka peć iz serije LUPO, uključujući i najveći model L, opremljena je učinkovitim sustavom koji je zadužen za dovod zraka u komoru za izgaranje. Tri elementa sustava, odnosno učinkovito dogorevanje ispušnih plinova, zračna zavjesa iznad vrata i sustav dovoda primarnog zraka ispod rešetke jamče maksimalnu učinkovitost cjelokupnog procesa izgaranja drva. Dodatno, kontrola količine dovedenog zraka moguća je pomoću dva potpuno neovisna regulatora zadužena za preciznu regulaciju sekundarnog i primarnog zraka.

Čvrsta rešetka od lijevanog željeza peći LUPO L odlikuje se modularnom strukturom. Ispod njega nalazi se velika posuda za pepeo, koja se brzo i jednostavno prazni. Još jedna prednost samostojeće peći je mogućnost odvoda ispušnih plinova na dva različita načina. Prvi pokriva ugradnju ispusta stražnjeg dijela, dok drugi pokriva gornji dio.

Izvrsna svojstva skladištenja LUPO L samostojeće peći

Izvorni akumulacijski materijal od kojeg je izrađena komora za izgaranje odlikuje se natprosječnim akumulacijskim svojstvima. U svakodnevnoj uporabi to znači da peć na drva i nakon što se peć ugasi učinkovito otpušta toplinu u prostoriju u kojoj se nalazi. Štoviše, ACCUCERAM materijal poboljšava učinkovitost naknadnog sagorijevanja ispušnih plinova.

Samostojeća peć na drva LUPO L opremljena je visokokvalitetnim keramičkim deflektorom koji u kombinaciji s izduženim dimnim kanalom jamči visoku učinkovitost izgaranja i toplinsku učinkovitost. Za izradu vrata korišteni su sljedeći materijali: kaminska keramika koja je obostrano dodatno polirana. Keramičko staklo zadržava svoja svojstva (uključujući prozirnost) na temperaturama do 800 °C. Ovo rješenje jamči izuzetno fenomenalnu viziju vatre. Još jedna prednost peći serije LUPO, uključujući i najveći L model, je nesmetano spajanje na sustav zadužen za odvod toplog zraka u druge prostorije.

Po čemu je samostojeća peć LUPO L jedinstvena?

Sve LUPO peći zadovoljavaju zahtjeve Uredbe (EU) 2015/1185 i sukladne su pretpostavkama EKOPROJECT-a, 15a B-VG i BlmSchV II. U procesu proizvodnje korišteni su napredni CNC uređaji poput 3D i 2D lasera te precizne preše. Osim toga, visoka kvaliteta i preciznost izrade postignuta je, među ostalim, i korištenjem robota za zavarivanje. LUPO L samostojeće peći uz praktičnu funkciju imaju i dekorativnu zahvaljujući dodacima kao što je DECOR keramika.

Korištenje vodilice zraka znači da staklo kamina ostaje čisto i nakon česte uporabe. Velika ladica za pepeo jamči jednostavno i bezbrižno čišćenje. Modularna struktura rešetke i zaklopka zadužena za preciznu regulaciju primarnog zraka jamče brzo paljenje. Cjelokupna konstrukcija odlikuje se krutošću i mogućnošću korištenja gornjeg radnog dijela kao grijaće ploče.

 

 

Tehničke karakteristike:

ModelLUPO L
Energetski razred:A+
Nazivna snaga (kW):11
Raspon snage grijanja (kW)5,5-14
Toplinska učinkovitost (%):82
Temperatura dimnih plinova (°C)230
Emisija CO (na 13% O2) (g/m³) :0,507
Težina (kg):194
Promjer dimnjaka (mm):150
Ulazni promjer (mm):100
Staklo dimenzija:880×540
Dimenzije (mm)982 x 938 x 400
Faktor učinkovitosti109,9

Dodatne informacije

Boja

Bijela, Crna

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Peć Lupo L”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)