+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

Peć Legno

878,00 (6.615,29 kn)

Produbljeno ognjište.
Inovativni limitator povrata dima prilikom punjenja goriva.
Regulirajuća zračna zavjesa regulira se posebnom zaklopkom.
Tradicionalna ladica za pepeo.
Podesive noge.
Čelični okvir vrata.
Mogućnost odvoda ispušnih plinova s gornje ili stražnje strane peći.

Dostupno uz narudžbu

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK Kategorija:

Opis

LEGNO samostojeća peć je na drva i odlikuje se širokim rasponom toplinskog opterećenja od 2 kW do čak 7 kW. Uski dizajn peći savršeno se uklapa u moderne trendove uređenja doma. Samostojeća peć LEGNO između ostalog je izrađena od: visokokvalitetnog kotlovskog lima (razred P265GH). Bočne stijenke, pak, duguju svoju snagu dodatnim zavojima koji učvršćuju cijelu strukturu. Srce peći LEGNO izrađeno je od zaštićenog materijala čija svojstva akumulacije topline jamče visoku temperaturu izgaranja drva.

Precizna kontrola procesa izgaranja

Samostojeća peć LEGNO omogućuje preciznu kontrolu cjelokupnog procesa izgaranja goriva pomoću dvije zaklopke. Jedna se nalazi neposredno ispod vrata, čija je zadaća precizno kontrolirati tzv. primarni zrak. Druga zaklopka/prigušivač nalazi se neposredno iznad vrata. Zahvaljujući kojoj, korisnik može kontrolirati rad zračne zavjese. Amortizeri imaju ne samo praktičnu već i dekorativnu funkciju zahvaljujući ukrasnim i ergonomskim ručkama.

Još jedna prednost samostojećih peći LEGNO je napredan i prije svega učinkovit sustav zaštite od izlaska dima u prostoriju prilikom punjenja drva. Vrata peći izrađena su od visokokvalitetnog čelika. U unutrašnjosti je kaminska keramika (spolirana obostrano) koja je prilagođena sigurnom radu na temperaturama do 800°C.

Sigurna uporaba i jednostavno čišćenje

Neposredno iznad komore u kojoj se sagorijeva gorivo (začinjeno drvo) nalazi se poseban sustav deflektora koji su odgovorni za maksimalno povećanje duljine puta koji ispušni plinovi moraju prijeći. Ovo rješenje povećava toplinsku učinkovitost kamina. Osim toga, samostojeća peć LEGNO opremljena je sustavom čistog stakla, zahvaljujući kojem staklo ostaje čisto čak i kada se kamin intenzivno koristi. Još jedna prednost samostojeće peći LEGNO je rešetka od lijevanog željeza. Neposredno ispod rešetke nalazi se ladica s posudom za pepeo, uređena u tradicionalnom stilu. Nema potrebe otvarati vrata da biste ispraznili posudu za pepeo. Ovo rješenje jamči ugodno čišćenje.

Najvažnije prednosti

Struktura samostojeće peći LEGNO dizajnirana je na način da omogućuje jednostavno i prije svega brzo paljenje. Rešetka od lijevanog željeza opremljena neovisnim sustavom ventilacije jamči nesmetano osvjetljenje. Kombinacija kompaktnog dizajna LEGNO samostojeće peći i širokog raspona snage grijanja počevši od niskih vrijednosti čini je savršenom za male i srednje prostorije. Ostale prednosti peći su razne mogućnosti ugradnje dimovodnog kanala, kao i mogućnost sigurnog korištenja gornje ploče (ovo se odnosi na situaciju kada je dimovodni otvor spojen na stražnju stranu peći).

Što još izdvaja samostojeću peć LEGNO?

Zahvaljujući dva deflektora, od kojih je jedan keramički, a drugi čelični, cijeli proces izgaranja je učinkovit i ekološki prihvatljiv. Savršena kvaliteta i preciznost izrade LEGNO samostojećih peći postignuta je zahvaljujući tehnološki naprednim 2D i 3D laserima, kao i prešama. Korištenje suvremenih CNC uređaja jamči izvrsnu kvalitetu i prije svega ponovljivost. Estetski završetak samostojećih peći postignut je zahvaljujući programabilnim robotima za zavarivanje. Osim toga, samostojeće peći LEGNO ispunjavaju sve pretpostavke sadržane u Ecodesign direktivi i BlmSchV II i standardu.

 

 

Tehničke karakteristike:

ModelLegno
Energetski razred:A
Nazivna snaga (kW):5,5
Raspon snage grijanja (kW)2,5-7
Toplinska učinkovitost (%):78
Temperatura dimnih plinova (°C)220
Emisija CO (na 13% O2) (g/m³) :1,137
Težina (kg):84
Promjer dimnjaka (mm):150
Staklo dimenzija:207×316
Dimenzije (mm)385 x 897 x 350

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Peć Legno”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)