+385 (0)98 312 214 info@kop.hr

ZATRAŽITE PONUDU

KAMIN PO MJERI

Cilj našeg poslovanja je da se zadovolje sve potrebe partnera i naručitelja, što uspijevamo praćenjem novih tehnologija i materijala, osluškujući tržište i njihove potrebe.

Stoga, s vaše desne strane strane imate kontaktnu formu s kojom možemo započeti proces izrade Vašeg kamina. 

Dajte nam naslutiti, u Vašem opisu kroz kontaktnu formu, u kojem smjeru želite da se krećemo

Bez obzira bio to moderni kamin ili biste voljeli klasičan sobni kamin s kamenom oblogom mi ćemo sve Vaše želje pretvoriti u stvarnost.

Kamin se mora uklopiti u prostor, s ugrađenim materijalima i oblikom kakav Vi zamislite, i prilagođen Vašim mogućnostima.

Uz naš stručni savjet, te Vaše zahtjeve i želje, postavit ćemo Vam jedinstven kamin koji će osigurati ugodnu toplinu i osjećaj doma, a unutarnjem uređenju prostora dati prizvuk nostalgije vatre i pucketanja drva. 

I stoga, obratite nam se s povjerenjem jer dugogodišnje iskustvo i pregršt zadovoljnih klijenata daje nam za pravo iznijeti tvrdnju da se nalazite u dobrim rukama te da će naši iskusni majstori Vaš upit i Vaše želje pretvoriti u kamin baš onakav kakav ste zamislili!

 

Odaberite željeni model kamina
Kakav tip dimnjaka imate?
Koji je fi vašeg dimnjaka?
Tvrtke, jedinstveni obrti i obrti u sustavu PDV-a odaberite profesionalnu namjenu.
Ostavite nam što više podataka o lokalitetu i Vašim željama i prohtjevima kako bismo Vam mogli izraditi što kvalitetniju i financijski točniju ponudu.
popravak kamina uživanje | Kamini KOP
popravak kamina uzivanje | Kamini KOP

ČESTO POSTAVLJANA
PITNJA

Koliko kamin može grijati?

U idealnim uvjetima računa se 1 kw = 10 m2 za prosječnu visinu prostora do 250 cm, no kako je teško postići idealne uvjete, možemo računati 1 kW = 8 m2. Neki proizvođači navode točne kvadrature i kubikaže koje zadovoljava pojedini proizvod.

Najbolje drvo za loženje?

Ima više vrsta drva koja su podobna za kamin. Najbolja drvo za loženje su: bukva, grab i svako drugo drvo velike gustoće(maslina, naranča). Također veliku vrijednost imaju hrast i agacija, proizvode više čađi i pepela, ali daju lijep plamen.

Koje ložište je bolje, od gusa ili čelika?

Svaki metal kad se ugrije ‘radi’, a gus izuzetno dobro podnosi visoke temperature. Ne puca, ne izvija se i vraća se u prvobitni položaj. Iznimka su poklopci pepeljare koji su u direktnom kontaktu s vatrom, te se vremenom prilikom intenzivnog korištenja može deformirati ili čak i puknuti – to se ne smatra nedostatkom, već posljedicom dotrajalosti.

Kako se čisti staklo?

Staklo možete čistiti uz pomoć novinskog papira umočenog u vodu i samog pepela nastalog korištenjem kamina. Ipak, većina se odlučuje  za sredstva za tu namjenu, pošpricati, ostaviti koju sekundu po potrebi i dobro istrljati papirnatom salvetom ili pamučnom krpom, ponoviti ukoliko je jače začađeno. Staklo se čisti po potrebi, ne dozvolite da se jače začađi jer će biti teže očistiti, radije čistite češće. Pepeo se čisti barem jednom tjedno, ovisno o volumenu same pepeljare i učestalosti korištenja. Pepeo je lako očistiti specijaliziranim usisavačima za tu namjenu. Kamin je nužno čistiti samo kad je hladan.

Koliko dugo traje izrada kamina?

Kupnja novog kamina ili peći za vaš dom ne sastoji se od jednog jedinog koraka već se radi o procesu prilikom kojeg je potrebno razmotriti razne aspekte kao što su stil, dizajn i budžet koji imate na raspolaganju, a uz to kamin je nešto što će s Vama biti dugi niz godina i stoga Vam nije u interesu nepromišljeno i brzopleto donjeti odluke i brzati samu izradu kamina.

Važna stavka prilikom izbora su i tehnički aspekti koje treba uzeti u obzir kako biste izabrali optimalan kamin za vaše potrebe. Dimovodne cijevi, veličina dimnjaka, način instalacije te površina grijanog prostora aspekti su koje treba uzeti u obzir.

U prednosti ste sigurno ukoliko nam pošaljete mjere vašeg dimnjaka i skice prostora gdje namjeravate postaviti kamin kroz kontaktnu formu iznad i na taj način dobit ćete brže od nas savjet pa će i sama izrada bit nešto brža.

U suprotnom, možete jednostavno dogovoriti kućnu posjetu i savjetovanje te na taj način osigurati da sve bude savršeno.

Izbor je na vama, a naša korisnička podrška uvijek na raspolaganju.