Živimo u vremenu kad su ugođaj, kvaliteta života i cijena te iste kvalitete jako bitni u svim segmentima našega života. Kako u prehrani, prijevozu, odjeći, obući tako i u provođenju radnog i slobodnog dijela dana, kad nam mora biti ugodno i toplo. Jednoj vrsti tog ugođaja i mi posvećujemo puno pažnje. Kaminima !

 

Specifičnost kamina je u brzom zagrijavanju, zračenjem toplinske energije preko površine kamina ili putem zračnih izvoda kroz koje izlazi topli zrak iz zato pripremljene toplinske komore. Staklena vrata kamina zatvaraju ognjište te istovremeno štite da nam u prostor ne upada žeravica. Vatrostalna staklena vrata naglašavaju intimu doma, nude lijep ugođaj oku, a da to takvim ostane dodatno se prozračuju sekundarnim zrakom protiv čađenja. Snaga grijanja je značajno veća nego kod otvorenih kamina ili ognjišta, pri čemu je stupanj učinka 80%.

 

Ugradnja kamina predstavlja praktično i racionalno rješenje za svaki moderan ili tradicionalni dom. Danas postoje različite varijante i oblici kamina koji zasigurno ispunjavaju zahtjeve i želje većine. Moguće ih je uklopiti ili istaknuti u prostoru, oblažući ih različitim materijalima. Moderan način življenja - moderan način grijanja – sve ove zahtjeve ispunjava ugradnja kamina. Kamin širi ugodnu temperaturu u najkraćem mogućem vremenu. No, kao što imamo veliki izbor najrazličitijih vrsta kamina, tako bismo se trebali i dobro posavjetovati prije donošenja konačne odluke.

 

Izgled kamina predstavlja jednu stranu, a praktičnost i način postavljanja drugu stranu. Stručnjak će nas najbolje posavjetovati za koji se model trebamo odlučiti, koju boju izabrati, na koji način kamin najlakše i najbolje postaviti kako bi ispunio svoju praktičnu i estetsku funkciju, ali i sva naša očekivanja. Ako ste u prilici da obogatite svoj prostor kaminom, bit će nam čast da Vam pomognemo savjetom, a nakon Vaše možebitne pozitivne odluke, i samom realizacijom tj. izgradnjom.